2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Márki-Zay a rezsiárakról: Olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizet

„Nekem abszolút kivágta a biztosítékot, ingyen energiát akarunk adni valakinek. Onnantól kezdve nem lesz ösztönzés arra, hogy valaki energiatakarékos legyen” – fogalmazott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Korábban meglepő nyilatkozatott tett Márki-Zay Péter a rezsicsökkentéssel kapcsolatban a Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán található egyik videóban. A felvételen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, szerinte

az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”.

Márki-Zay: Az árakon keresztül kellene ösztönöznünk az energiatakarékosságra

Az ellenzék közös miniszterelnökje ugyanakkor arra is kitért, szerinte „ahhoz, hogy fönntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár növekedést”. Mint fogalmazott, szerinte

olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizet, meg, hogy nem az ember fizeti meg. Ez egy populizmus”.

Mint érvelt, szerinte ha „igenis az árakon keresztül (kellene – a szerk.) ösztönözzük az energiatakarékosságra. Az energiavédelmi, hatékonysági beruházások soha nem térülnek meg, ha mesterségesen alacsonyan tartjuk az árakat.”

Hozzátette: „vagy ami

nekem abszolút kivágta a biztosítékot, ingyen energiát akarunk adni valakinek. Onnantól kezdve nem lesz ösztönzés arra, hogy valaki energiatakarékos legyen.”

 

Márki-Zay Péter fent említett kijelentéseit az alábbi videó 32 perc 09 másodpercétől kezdődően hallgathatja vissza:

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató