2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Volner: Napi "fékezett habzású öröm", hogy még nem hülyült meg mindenki

A Volner Párt elnöke írta a Facebookon.

Elvetették a törvénytervezetet, nem bővülnek az LMBTQ-közösség tagjainak jogai Olaszországban.

Az olasz parlament felsőháza 154 igen és 131 nem szavazattal, valamint két tartózkodással leállította az LMBTQ-törvényként ismert jogszabály vitájának folytatását – adta hírül az MTI. A leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek jogait érintő voksolás titkos volt, így vélhetően a baloldali parlamenti többség soraiból is támogatták a törvénytervezet elvetését, amit a jobboldal kezdeményezett.

A szenátoroknak arról kellett dönteniük, hogy a csomag egészéről egyszeri szavazással döntsenek a törvénytervezet cikkenkénti elfogadása helyett. Egyszeri szavazás esetében azonban a felsőház nem fogadta volna el a törvénycsomagot, amelynek részletkérdéseiről nem született többségi megállapodás.

A törvényt korábban kidolgozó Alessandro Zan, a baloldali Demokrata Párt (PD) politikusa már jelezte, hogy ha a jobboldal indítványa sikerrel jár, a „törvény halálra van ítélve”. A jobboldali pártok közül a Liga és az Olasz Testvérek is üdvözölték a döntést.

Matteo Salvini, a Liga elnöke úgy nyilatkozott, hogy „a PD és az Öt Csillag Mozgalom önteltsége buktatta meg a törvénytervezetet”, miután „a baloldal minden kompromisszumos javaslatra nemet mondott, köztük a pápa, a családok és számos civil szervezet véleményére is”.

A jobboldali politikus hozzátette: most a Liga javaslatai alapján kell újraindulni, méghozzá a gyermekek kihagyásával, valamint az oktatási és véleményszabadság biztosításával.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató