2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Fuss, transzi, fuss! - meleg napokat tart a Katona József Színház

2021. november 5-én és 6-án jubileumi ötödik alkalommal rendezik meg a Csekkold! fesztivált. A kortárs cseh drámairodalom és színház immár hagyományosan a budapesti Katona József Színházban mutatkozik be - írja az Index.

A rendezvény keretében az ostravai Petr Bezruč Színház és a Pod Palmovkou Színház magyarországi vendégelőadásait tűzik műsorra, és két felolvasószínházi produkciót is láthat a közönség a Katona színészeinek előadásában. 

 

A fesztivált Tomáš Dianiška drámaíró, színész és rendező előadása nyitja meg, amelyet a cseh kritikusok 2019-ben az Év produkciója címmel tüntettek ki.

Tomáš Dianiška nagyszerűen ért ahhoz, hogy eredeti történeteket találjon a múltból, amelyek ugyanakkor témájuknak köszönhetően időtállóak – hangsúlyozta Lucie Orbók fesztiváligazgató. 

A Fuss, transzi, fuss! esetében egy cseh atlétanő, Zdena Koubková sorsát, a homoszexualitással és transzszexualitással szembeni előítéleteket, valamint a társadalom egy részének a másság elfogadására való képtelenségét mutatja be. 

A cseh előadások magyar és angol felirattal láthatók. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató