2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Index: "Budapest vezetése eladná a városháza épületét"

Ennyit tud a baloldal...

Vevőt keres a városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése – tudta meg az Index. Karácsony Gergely főpolgármester számos ötlettel előállt már a városháza hasznosítására, Budapest Város Önkormányzata legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt - írja a "független" portál.

Nem kisebb lépésre, mint a városháza épületének eladására készül a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat – értesült az Index. Információink szerint 

A FŐVÁROST VEZETŐ KOALÍCIÓHOZ KÖZEL ÁLLÓ ÜZLETI KÖRÖK MÁR MEG IS TETTÉK AZ ELSŐ LÉPÉSEKET A FŐVÁROS MINDEN BIZONNYAL LEGÉRTÉKESEBB INGATLANA ELADÁSA ÉRDEKÉBEN. 

Karácsony Gergelyék terve azért is meglepő, mert annak idején a leköszönő fideszes városvezetés pénzügyi főpolgármester-helyettesének, Bagdy Gábornak a nyilatkozata szerint mintegy 180 milliárd forintnyi forráshoz férhettek hozzá Budapest irányításának átvételekor.

Karácsony Gergely még megválasztása előtt az Indexnek nyilatkozva úgy fogalmazott:

Kinyitom a városházát. Borzasztó üzenete van annak, hogy Budapest legértékesebb telke jelenleg egy parkoló. Olyan Budapestet szeretnék vezetni, amely szimbolikusan és a valóságban is nyitott. A nyugat-európai példákat követve nyitott városházát üzemeltetnék, amelynek a kertje nem parkoló, hanem közpark, ahol a civil szervezeteknek is van irodájuk, ahogyan kávézóknak és egyéb közösségi tereknek jut hely. Amúgy a ljubljanai polgármester kifejezetten kérte tőlem, hogy mondjam el Tarlós Istvánnak, hogy ott a Városháza aljában egy melegbár működik.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató