2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Márki-Zay Orbánról a Die Zeitnak: Egy ilyen ember nem képviselheti a magyar népet

Márki-Zay a német lapnak azt mondta, csak legyintett az általa nyilvánosságra hozott dossziéra, mert biztos benne, hogy nem találnak róla semmit.

 
A Die Zeit interjút készített Márki-Zay Péterrel, amelyben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kifejti, hogy a Fidesz lejárató kampánya már elindult ellene. Állítólag összeállítottak egy dossziét Márki-Zay Péterről, amelyre elmondása szerint ő csak nyugodtan legyintett, hiszen biztos benne, hogy nem találnak róla semmit. Emlékezetes: gyakorlatilag a Wikipédia-oldalból és a kinyomtatott cikkekből álló dossziéról még Csintalan Sándor is azt üzente a hódmezővásárhelyi polgármesternek: „Kérlek ne hergeld értelmetlen marhaságokkal híveidet és a kedves közönséget. Van itt uszító politikus fölös számban. Azt a hülyét aki rávett erre, azonnal rúgd ki. Alkalmatlan.”

Putyin helyett EU

Egy valami segíthet Márki-Zaynak a küzdelemben: „a meglepetés ereje” – derül ki az interjúból, ahol a hódmezővásárhelyi polgármester elmondta: szerinte Orbán Viktor nem számított rá, és most nem tudja hogyan bánjon vele. Márki-Zay szerint a Fidesz „bűnszervezet”, Orbán pedig kiszolgáltatta magát Vlagyimir Putyinnak. „Egy ilyen ember nem képviselheti a magyar népet” – mondta a miniszterelnökről, majd kifejtette: az EU-val is rendezni kívánja Magyarország helyzetét. Szerinte ezzel azokat a magyar embereket nyerheti meg, akiknek elegük van Orbán EU-ellenes propagandájából. Márki-Zay azonban nem zárkózik el a politikai „piszkos játszmáktól” sem, mivel szerinte „néha nincs más út”. Miután Orbán néhány hónappal ezelőtt „homofób kampányt indított”, Márki-Zay nyilvánosan terjeszteni kezdte, hogy szerinte Orbán Viktor fia homoszexuális, ami szerinte hatásosnak bizonyult.

„A magyarok szeretik az erős vezetőket”

Márki-Zay állítja, ezt követően a kormány visszavett a homofób kampányból, tehát szerinte „a Fideszt ott kellett támadni, ahol a legsebezhetőbb – a képmutatásában”. Az ellenzéki miniszerelnök-jelölt egyik tanácsadója, aki szintén sokáig élt az Egyesült Államokban, azt mondta: „Mi minden bizonnyal konfrontatívabb stílust folytatunk, mint ami Európában szokásos”. Eddig a magyar ellenzék mindig meghátrált, amint beindult a Fidesz gépezete. Ennek már vége. „A magyarok szeretik az erős vezetőket” – indokoltak.

Márki-Zay elmondta továbbá, hogy ellenzéki polgármesterként nehéz dolga van, mert a Fidesz meg akarja mutatni a magyaroknak, hogy csak Orbán pártja tudja, hogyan kell kormányozni, ezért minden lehetséges módon hátráltatja az önkormányzatok munkáját. Mindazonáltal szerinte ő és helyettese, Szabó Péter sikereket tudnak felmutatni a városvezetésben. Márki-Zaynak azonban saját elmondása szerint nem az a legfontosabb üzenete, hogy jól tud kormányozni, hanem a „szabadság”, ami, ha ő nyer, „egyik napról a másikra jön” az emberek életében.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató