2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ötven kilométert kellett utaznia, magánrepülőre ült Ursula von der Leyen

„Ha változást akarsz, példát kell mutatnod. Ellenkező esetben hiteltelenné válsz” – kritizálta egy CDU-s politikus a Bizottság elnökét.

Ursula von der Leyen folyamatosan az Unió Zöld Megállapodásának elfogadását (European Green Deal) sürgeti a klímavédelem ügyében, de ő maga nem mindig veszi ennyire komolyan a környezetszennyezés visszaszorítását – számol be róla a Focus. Júniusban a Bizottság elnökének Bécsből kellett Pozsonyba utaznia, ami nagyjából 50 kilométert jelent, mégis magánrepülővel tette meg ezt a távolságot.

Az Európai Adófizetők Szövetségének főtitkára, Michael Jäger bírálta Ursula von der Leyent (CDU). A Bild-nek adott interjújában  „ökológiai bűnnek” minősítette a rövid távú repülést. „Az adófizetők sok pénzét emésztette fel, továbbá sok időbe került eljutni a repülőterekre majd onnan tovább, és mindenekelőtt leginkább Von der Leyen hitelességébe került ez a repülőút” – mondta.

Jana Schimke, a Bundestag CDU-s tagja is figyelmeztette a volt védelmi minisztert:

„Ha változást akarsz, példát kell mutatnod. Ellenkező esetben hiteltelenné válsz.”

A Bizottság szóvivője az újságnak így indokolta a repülést: „A Belgiumból való indulástól a két nap múlva való érkezésig hét országot kellett meglátogatni az elnöki út során. Megvizsgáltuk az alternatívákat, de más logisztikai lehetőség nem volt.” 

Még a Pozsonyba való érkezés estéjén von der Leyen egy magángéppel Rigába repült. A szóvivő hangsúlyozta, hogy „aggályok merültek fel a menetrend szerinti járatok vagy vonatok igénybevételével kapcsolatban a koronavírus miatt”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató