2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Hivatalos: Gődény is indul a 2022-es országgyűlési választáson

A Normális Élet Pártja mind a 106 választókerületben indít jelöltet.
 
November 5-re hirdetett tüntetést Gődény György testépítő-gyógyszerész-járványszkeptikus a Kossuth térre. Az tüntetést  a Facebook-oldalára feltöltött videóval harangozta be, amelyben többek közt a V mint Vérbosszú című film fináléjának egyik kulcsmomentumának felidézését követően közölte, hogy pártja elindul a 2022-es választáson, és mind a 106 választókerületben egyéni képviselőjelöltet állít.

 

A párt neve a Normális Élet Pártja, és már 2020 nyarán bejegyezték.

Gődény a 2018-as választáson a Közös Nevező Párt listavezetőjeként indult, mely miután sikertelenül szerepelt, nem fizette vissza a kampányára kapott 153 millió forintos állami támogatást, emiatt költségvetési csalás gyanújával folyik nyomozás ellene. 

Az Azonnali megkereste a gyógyszerász-testépítő-aktivistát, hogy megkérdezze, „a Normális Élet Pártja 2018-hoz és a Közös Nevező Párthoz hasonlóan tagja lesz-e egy pártcsaládnak”. 

Nincs család, nincs szórakozás, csak a Normális Élet Pártja. Nagyon sok munkánk van benne, hogy felállt a 106 egyéni jelölt.”

– felelte az Azonnalinak Gődény, aki elmondta, „nem bízzák a véletlenre, már decemberben elkezdik keresni a támogatókat, akik majd aláírják a jelölőíveket. A 106 képviselő egyike sem párttag.” 

A vírusszkeptikus gyógyszerész szerint a párt által meghirdetett polgári engedetlenséggel a kormányrendeletre reagálnak, ami a munkáltatók kezébe adja annak lehetőségét, hogy kötelezővé tegyék az oltást a munkavállalóiknak. Az Azonnali kérdésére, miszerint a nyugat-európai, több tízezres tüntetésekhez képest Magyarországon a járványügyi intézkedések ellen miért lépnek fel viszonylag kevesen,

Gődény azt mondta:

a magyaroknak nem sikerült az „átalakulás” a szocialista érából, és félnek. 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató