2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

London: Boris Johnson képmását égették el és összecsaptak a rendőrökkel az oltásellenesek - Videók

A "Million Mask March" tüntetői összecsaptak a rendőrséggel Londonban - írja az Rt.com.

Összecsapások törtek ki a rendőrség és a Londonban évente megrendezett Million Mask March résztvevői között, mivel a rendszerellenes tüntetők tűzijátékokkal támadtak a rendőrökre, és elégették Boris Johnson brit miniszterelnök képmását.

"Borisz hazudott, emberek haltak meg" - skandálták a tüntetők, miközben vonultak. Egy ponton a tüntetők egy csoportja elégette Johnson képmását, tiltakozásul a kormány Covid-korlátozásai ellen.



A tüntetők pénteken a Parlament téren, a Trafalgar téren és az Oxford Streeten vonultak végig az évente megrendezett Million Mask March (Millió maszkos menet) alkalmából, amely minden év november 5-én nagy tüntetéseket vonultat fel a kormány túlkapásai, a jövedelmi egyenlőtlenségek és újabban a Covid-19 korlátozása ellen.

Sok tüntető Guy Fawkes-maszkot viselt, hogy tisztelegjenek az Alan Moore "V for Vendetta" című képregényében szereplő fiktív kormányellenes karakter előtt.

A Metropolitan Police közleményben közölte, hogy a rendőrök kénytelenek voltak "beavatkozni", miután a tömeg tűzijátékot és rakétákat gyújtott. A rendőrség közölte, hogy azért vonultak be a tömegbe, hogy "eltávolítsák a tűzijátékokat és megakadályozzák, hogy az emberek bajba kerüljenek".

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató