2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Ujhelyi: „Európa kíváncsi Orbán Viktor kihívójára”

Heti nyílt levelében Ujhelyi István a mérhetetlen MSZP Európai Parlamenti képviselője egy jövő heti, brüsszeli nyitott közösségi találkozóról ír, ahol „Márki-Zay Péter fog beszélgetni és hallgatni,” éppen egy időben „az Orbán-rezsim által támogatott propaganda-thriller” első nemzetközi vetítésével.

„Sok fontos magyar döntéshozót láttam már vendégül az Európai Unió fővárosában, sok fontos embernek szerveztem magas szintű találkozókat a különböző intézményeknél, de – be kell valljam – ilyen egyszerű dolgom még soha nem volt. Márki-Zay Péter előtt ugyanis az ajtók szinte maguktól nyíltak meg, olyanok is, amelyek korábban épp a politikai különbözőség miatt eddig zárva voltak, vagy szóba sem kerültek” – jelenti ki Ujhelyi a levélben.

Mint fogalmaz: Európa meg akarja ismerni Magyarország következő miniszterelnökét, „aki képes volt egyszemélyben maga mögé állítani a jobb- és baloldal változást akaró tömegeit.”

Ujhelyi István szerint Márki-Zay személyét a szociáldemokrata, a liberális, a zöld és a keresztény-konzervatív európai erők is nyitottak fogadják, „Márki-Zay Péter a szövetségkötés embere” – áll a levélben.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató