2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Jakab: Lassan olyan drága az élet Miskolcon, mint Bécsben

Jakab kiabált a parlamentben: Orbán havi 180 milliós magasságból nem tudja átérezni a magas benzinárakat.


 
Jakab Péter felszólalásában a magas üzemanyagárakról beszélt, „most, amiikor 500 forint a benzin literje, mit kell csinálni?”, tette fel a kérdést. A Jobbik elnöke szerint ha ma valaki megtankolja az autóját 20 ezer forintért, abból 10 ezret a kormány zsebre tesz. „Stadiont akarnak építeni, vagy esetleg magánkórházakat? Miközben az állami kórházak a fejünkre omlanak” – mondta.

„Stop benzináremelés, és követeljük, hogy azonnal fagyasszák be a benzinárakat, engedjék el a literenkénti százhúsz forintos jövedelemadót, mert a magyarok bele fognak ebbe roppanni. Ez brutális drágulás, miből éljen meg a melós?” – sorolta Jakab, aki szerint egy ország képed el azon, hogy a kormány semmit sem csinál a drágulás ellen, csak gyurcsányozik a parlamentben. „Ennél egy óvodás is többre képes, csak ő nem kap milliós tiszteletdíjat” – mondta.

„Orbán Viktor és a családja havi 180 millióból gazdálkodhatnak, elhiszem, ők nem tudják átérezni ennek a problémának a mélységét, ezért próbálok segíteni” – summázta.

Gyurcsány bohóca szerint -aki most is sajátos stílusában nyilvánult meg- a kormány széttárja a kezét és nem segít, csak fosztogat.

Engem csak a jószándék vezérel -tette hozzá.

Dömötör Csaba reakciójában röviden felsorolta, a kormány miket tesz például a nyugdíjasokért, de egyébként is, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is azt mondja, a benzinárak szabályozása „kommunista ötlet”, és szerinte mindenkinek éreznie kell az energiaárak emelkedését.

Az államtitkár szerint abban Jakabnak is igaza van, hogy jön a hideg, itt a fűtésszezon, de az ellenzék nem tenne semmit a magas árak ellen, Jakab is csak előad egy olyan szöveget minderről, amit már korábban „megkomponált”.

Ha tényleg az energiaárakat akarja megfékezni, akkor először győzze meg saját szövetségeseit - tette hozzá.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató