2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Fidesz tisztújító kongresszust tart vasárnap

A járványügyi rendelkezések azért is lényegesek, mert a Fidesz-kongresszusokon általában 1300-nál több küldött szokott részt venni.


 
A Fidesz, november 14-én tartja a XXIX. tisztújító kongresszusát, a Hungexpón. Hollik István az ATV riporterének kérdésére azt mondta: úgy készülnek, hogy az aktuális járványügyi szabályoknak, rendelkezéseknek megfelelően járnak el. A Fidesz kommunikációs igazgatója megerősítette:

csak olyanok fognak a kongresszuson részt venni, akik be vannak oltva.
A járványügyi rendelkezések azért is lényegesek, mert a Fidesz-kongresszusokon általában 1300-nál több küldött szokott részt venni – illetve a meghívott vendégek, és a sajtó képviselői is, az eseményről tudósító újságírók – így a kongresszus tömegrendezvénynek számít.

Legfontosabb az oltás

A miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában arra, hogy lesznek-e szigorítások, azt mondta: ha gyorsabban terjed a vírus, akkor reagálni kell, de nem egyformán terjed az ország minden pontján. „Nincs más következő lépés, ha nem akarjuk mindenkinek kötelezővé tenni az oltást” – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Vitályos Eszter és Koncz Zsófia is lehet az új alelnök

Az ATV azt írja: továbbra is kérdés, hogy Novák Katalin családügyi miniszter helyett ki lesz a Fidesz új alelnöke. A fideszesek szerint női alelnökre lehet számítani, és Vitályos Eszter, az EMMI uniós fejlesztésekért felelős államtitkára – aki szeptemberben L. Simon László megüresedett mandátumával lett parlamenti képviselő –, illetve Koncz Zsófia lehet a legesélyesebb, ő tavaly a szerencsi időközi választáson szerezte meg a képviselői helyet. De más nevek is „forognak”, mások mellett fideszes EP-képviselők, Gál Kinga, Győri Enikő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt is sokan alkalmasnak találnák.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató