2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A momentumos Hajnal Miklós most épp országgyűlési képviselőnek nevezi magát

A Momentum politikusa korábban közgazdászként mutatkozott be, holott nincs diplomája. Most a közösségi oldalán egy helyen parlamenti képviselőnek írja magát, holott nem választották meg.

Bár korábban már azt is sajnálta, hogy közgazdászként hivatkozott magára, pedig még nincs felsőfokú végzettsége, a Momentum elnökségi tagja közösségi oldalán újabb meglepő információt tüntetett fel:

Hajnal Miklós ezúttal országgyűlési képviselőnek nevezi magát, holott még nem választották meg.

Az igazsághoz egyébként hozzátartozik, hogy a politikus borítóképét szerkesztő munkatársának sikerült eltalálnia Hajnal titulusát: így ott helyesen „az ellenzék képviselőjelöltje” szerepel.

Hajnal önkormányzati képviselő volt ugyan, de onnan távozott

Hajnal Miklós fenti „titulusa” nemcsak azért lehet meglepő olvasóink számára, mert a Momentum politikusa nem megválasztott képviselő, de azért is, mert korábban Hajnal még önkormányzati képviselői mandátumát is visszaadta.

Lemondását október elején nyújtotta be az önkormányzatnak. „A nyári elnökségi tisztújításon újraválasztottak, és az országos politikai feladataim megszaporodtak” – indokolta visszalépését Hajnal.

Úgy éreztem, hogy az önkormányzati munkát jobban el tudja látni más helyben”

– tette hozzá.

Hajnal ráadásul még a Momentum-listán sem lesz rajta

A politikus pártja a listaállítás kapcsán azt írta: „a kiválasztás során a küldöttek többek között figyelembe vették a jelöltek politikai tapasztalatát, helyi, önkormányzati munkában betöltött szerepét, vagy éppen korábbi kampányokban mutatott teljesítményét.” A párt küldöttjei szerint tehát ezeknek a szempontoknak nem felel meg Hajnal Miklós. Vagyis

ha a Momentum elnökségi tagja egyéni jelöltként nem győz, igen csekély esélye lesz rá, hogy országgyűlési képviselő legyen.

 

Hajnal Miklós valódi végzettsége és titulusa(i)

Hajnal jelenleg tehát mindössze országgyűlési képviselőjelöltként száll ringbe a jövő évi választáson Budapest 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületében. A Momentum Mozgalom elnökségi tagja, önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége. CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be.

Így tehát

a momentumos politikus mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió (502 200) forintért.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató