2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kamu Geri: le kell váltanunk ezt az aljas kormányt

A városháza-botrányról nem beszél az alkalmatlan srác...

Inkább a Facebookon üzenget:

„Jánoshidán ülésezett tegnap a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A legfontosabb témánk az a kormánytól származó javaslat volt, amely szerint úgy emelnének minimálbért, hogy a munkaadók számára elengednék az iparűzési adó felét. Az a kormány, amely megfizetteti Európa legnagyobb áfáját és a legmagasabb adót az alacsony jövedelmekre, most a kivéreztetett önkormányzatok rovására akar adót csökkenteni. 

Egyelőre nem tudjuk a pontos számokat, a kormány továbbra sem tájékoztatja az önkormányzatokat semmiről, de a helyzet ismerős minden ellenzéki városvezető számára. Tavaly már megsarcoltak minket, amikor »karácsonyi ajándékként« elvették tőlünk az iparűzési adó felét, majd később azokat a településeket kompenzálták, ahol kormánypárti polgármestert választottak az emberek.

Akkor arra hivatkoztak, hogy a járvány miatt válságba került vállalkozásokon kell segíteni, most újabb indokokkal lehetetlenítik el az önkormányzatokat. 2022-ben ezért is kell leváltanunk ezt az aljas kormányt, aki politikai bosszúra használja hatalmát, különbséget tesz ellenzéki és fideszes város között, és sárba tiporja a magyar önkormányzatiság eszméjét. Ma az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa tárgyalóasztalhoz ül a Belügyminisztériummal és a leghatározottabban tiltakozni fog az iparűzési adó felezése, az önkormányzatok kivéreztetése ellen.” 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató