2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Márki-Zay Brüsszelben: Fasiszta pártállamot építő Orbán Viktor és meleg Orbán Gáspár

Elképesztő agymenéssel rukkolt elő Brüsszelben a moslék messiása.

A szervezők szerint közel kétszázan voltak kíváncsiak Márki-Zay Péter brüsszeli fórumára, akit az esemény házigazdája, Ujhelyi István EP-képviselő úgy mutatott be, mint “Magyarország leendő miniszterelnöke”. A valóság ezzel szemben az, hogy a felvételeken is jól látható volt, kb 30. ember vett részt az eseményen, a vendéglátóhelyiségben szinte hangzavar volt, alig lehetett hallani a hazaárulóinkat...

“Megtisztelő és megható hogy itt lehetek” - kezdte mondandóját Márki-Zay a bár egyik felében, Brüsszel uniós negyedében, egy EU-s és egy magyar zászló előtt. Visszaemlékezett az előválasztásra, amelynek utolsó hetében állítása szerint már számított a későbbi végeredményre. Köszönetet mondott riválisainak is, akiket egyben szövetségeseinek is nevezett. Megtapsoltatta Dobrevet, mire az antiszemita Gyöngyösi Marci is eleget tett.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy a 2022-es választásokon olyan alternatívát kell nyújtani, amelyre a Fidesz-szimpatizánsok és a bizonytalanok közül is sokan szavaznak.

Régebben vagyok keresztény és jobboldali mint Orbán Viktor és a Fidesz

- jelentette ki Márki-Zay. Nem minden kijelentése váltott ki azonban osztatlan sikert. Amikor Orbán Viktor fiának, Gáspárnak vélt melegségére tett utalásokat említette, a közönség soraiból valaki bekiabálta, hogy “azért az nem volt oké”: Márki-Zay szerint azonban éppen ezzel sikerült megállítani a Fidesz melegellenes gyűlöletkampányát.

Fasiszta pártállamot építő korrupt Orbán Viktor

- így jellemezte a mostani magyar kormányzást, amelyre szerinte sokan azért szavaztak, mert nincs alternatíva.

Most azonban van kire szavazni: rám

- foglalta össze a választók teendőjét. Az ország nemzetközi szerepével kapcsolatos elképzelései közül a következőket említette meg:

amint lehet, be kell vezetni az eurót,
csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez,
Magyarország lojális tagja lesz a NATO-nak és az EU-nak is.

Hozzátette, hogy nem gyengébb és kevesebb, hanem erősebb és több Európa kell. A magyarországi ügyekről szólva Márki-Zay Péter szerint az oltási kampány kudarca annak köszönhető, mert a magyar emberek nem bíznak a kormányban. Közönsége előtt az oktatást és az egészségügyet katasztrófasújtotta területnek nyilvánította, azonban jelezte, hogy van ellenzéki program, de még finomítják a részleteket.


Hajrá Magyarország, hajrá Brüsszel!

- így zárta beszédét, amelyet követően néhány kérdést tettek még fel neki a jelenlévők, majd pedig kötetlen beszélgetés vette kezdetét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató