2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A YouTube Biden miatt távolíthatja el a dislike-ok számát

A YouTube bejelentette, hogy elrejti a videók alatt a dislike-ok számát, hogy megfékezze az „alkotói zaklatást”, a kritikusok azonban rámutattak, hogy ezzel csupán a Biden-kormányzat által közzétett videókra adott rengeteg negatív szavazatot akarják eltávolítani.

„A YouTube bejelentette, hogy mától elrejti a nyilvános »dislike«-ok számát a videók alatt az egész oldalon” – számolt be a Summit News. „A vállalat szerint a változtatás célja, hogy a kisebb alkotók ne váljanak a dislike-támadások vagy -zaklatások célpontjává, és hogy elősegítsék „a nézők és alkotók közötti tiszteletteljes interakciókat”. A „dislike” gomb továbbra is megmarad, de a nyilvános megszégyenítés helyett privát visszajelzésre szolgál majd.

Hogy a nézői visszajelzés a lefelé mutató hüvelykujj formájában miként értelmezhető „zaklatásnak”, csak találgatni lehet, de a bejelentésre adott azonnali reakció sokak részéről az volt, hogy

a Google tulajdonában lévő vállalat csupán a Biden-adminisztráció védelmében lépett, hogy az elnök ne váljon még inkább nevetségessé.
„Ez az oka?” – kérdezte az egyik felhasználó, kiemelve, hogy Biden beszédei és a Fehér Ház sajtótájékoztatói hatalmas, néha tíz az egyhez arányú nemtetszési visszajelzést kapnak.

„Ez a Fehér Ház miatt van, ugye tudjátok?”

– kommentálta egy másik. A „Let’s Go Brandon” szlogen közelmúltbeli népszerűségével szemben ez egy újabb átlátszó kísérletnek tűnik,

hogy megvédjék Biden zuhanó támogatottságát, akinek népszerűségi mutatója nemrég rekordalacsonyra esett.


Annak ellenére, hogy az eléggé zavaros szavazási rekordja után „az USA történetének legnépszerűbb elnöke”, Joe Biden a beiktatását követő napokban nem volt túl sikeres a YouTube-on, ahol a Fehér Ház hivatalos csatornájára feltöltött minden egyes videó rengeteg dislike-ot kapott.

A YouTube-nak köszönhetően ez többé már nem jelent problémát.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató