2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Életük végéig kitiltottak két angol szurkolót a stadionokból

A West Ham az incidens miatt a két szurkolóját életük végéig kitiltotta a stadionjából – számolt be a Neokohn.


 
Két férfi sértő futballrigmusokat skandált egy ortodox zsidó utasnak egy múlt heti repülőjáraton, a brit rendőrség letartóztatta őket. Az incidenst a Ryanair november 4-én az Egyesült Királyságból Belgiumba tartó járatának fedélzetén filmezték le. Az utasok közül sokan a West Ham és a belga Genk csapatának focimeccsére tartottak — számolt be róla a Jewish Telegraphic Agency alapján a Neokohn.

Amikor az utas elsétált mellettük, több férfi Tottenham Hotspurs-elleni rigmusokat kezdett skandálni. A Tottenham egy rivális, szintén londoni futballcsapat, amelynek szurkolóit gyakran zsidóknak vagy zsidrákoknak nevezik szurkolói múltjuk miatt.

„Tottenhamben szaladgáltunk kilógó fütykössel, és énekeltük, hogy van fitymám, ugye?” – skandálták a férfiak, miközben az ortodox utas végigsétált a folyosón.

A West Ham csapata közleményben közölte, hogy „megdöbbentette” az eset, és a rendőrséggel együttműködve igyekeznek azonosítani a filmre vett szurkolókat. A West Ham az incidens miatt a két szurkolót életük végéig kitiltotta a stadionjából.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató