2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Lukasenka: És mi van, ha mi pedig a gázszállítást állítjuk le?

A fehérorosz elnök arra reagált, hogy az EU büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba Belorusszia ellen.

Minszk válaszolni fog az Európai Unió bármilyen új büntetőintézkedésére vele szemben, akár az Oroszországból az EU-ba tartó fehéroroszországi földgáztranzitot is leállíthatja – jelentette ki csütörtökön Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, akit a BelTA fehérorosz állami hírügynökség idézett.

„Mi fűtjük Európát, de azzal fenyeget bennünket, hogy lezárja a határát velünk. És mi van, ha mi pedig a gázszállítást állítjuk le? Ezért azt ajánlom a lengyel és litván vezetőknek, valamint a többi meggondolatlan embernek, hogy gondolkodjon, mielőtt beszél” – jelentette ki az elnök.

Az EU korlátozásokat vezet be Belorusszia ellen

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke közölte szerdán, miután Washingtonban tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel, hogy

az EU a jövő héten újabb szankciókat vezet be Fehéroroszország ellen.

Hozzátette, hogy a korlátozások magánszemélyekre és szervezetekre is vonatkoznak majd. Hírügynökségi információk szerint az EU mintegy 30 személyt és szervezetet, köztük Uladzimir Makej fehérorosz külügyminisztert és a Belavia nevű fehérorosz légitársaságot is célba veszi az intézkedésekkel.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató