2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Minden európai vezetőhöz! - Tusk drámai hangvételű levélben picsog

A helyzet minden pillanatban kicsúszhat az uralmunk alól - írja a szélsőliberális lengyel politikus.


 
 
„Minden európai vezetőhöz!

Azért fordulok önökhöz, az EU tagállamainak vezetőihez, hogy a teljes szolidaritásukat kérjem Lengyelországgal és Litvániával az egyre súlyosbodó válságban a fehérorosz határon.

Függetlenül attól, hogy mit gondolnak a migrációról, vagy hogy hogyan értékelik a lengyelországi belpolitikai helyzetet, muszáj – hangsúlyozom –, muszáj politikai közösségként minden nyomásgyakorló eszközünket latba vetnünk, hogy megfékezzük a feszültségek további fokozódását az Unió keleti határán.

Mindenki számára egyértelműnek kell lennie, hogy ezt a válságot Aljakszandr Lukasenka provokálta ki cinikus módon azért, hogy destabilizálja Lengyelországot, Litvániát és az Unió egészét. A helyzet minden pillanatban kicsúszhat az uralmunk alól. Közösségünk alapvető biztonsága forog kockán. Nincs vesztegetni való időnk. Kemény döntésekre van szükségünk Minszkkel szemben, és Lengyelország és Litvánia támogatására. Ha nem reagálunk, vagy elnapoljuk ezt, az csak felbátorítja a provokátorokat és védelmezőiket, és drámai, nehezen megjósolható következményekhez vezethet.

Számítok a bölcsességükre és határozottságukra.”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató