2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

480 forintban maximalizálja a kormány a dízel és a benzin árát

A járványadatok alapján nem lehet megmondani, mikor lesz a negyedik hullám csúcsa, 480 forintban maximalizálja a kormány három hónapra a benzin árát. Kövesse velünk a Kormányinfót élőben.

 

November 15-től él az üzemanyagár-befagyasztása
 
Gulyás újságírói kérdésre tisztázta, hogy a benzinre és a gázolajra is vonatkozik az üzemanyagárak 480 forintos maximalizálása. A korlátozás november 15-én lép életbe, az intézkedést három hónap után vizsgálja felül a kormány (azaz legalább ennyi ideig fog tartani).
 

Ugrásszerűen nőtt az illegális határárlépések száma
 
Napi 1000 fölött jár már az illegális határátlépések száma, ezért meg kell erősíteni a magyar határ védelmét. Ehhez az Európai Bizottságtól is pénzügyi hozzájárulást kérnek.
 

480 forintos áron rögzítik a benzin árát
 
A rezsiárakkal kapcsolatban a kormány azt állapította meg, hogy Európában nagyon súlyos a helyzet, a földgáz ára például 400 százalékkal emelkedett. Az európai országok nem tudták elkerülni a rezsiválságot, Magyarország viszont fenntartja a szabályozott árat, mert a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak is ez az érdekük. A magyar gazdaságnak ez versenyképességi előny.

A benzinárakat is tanulmányozták, nálunk még mindig az olcsóbak közé tartozik a kontinensen, alig van pár ország, ahol olcsóbb az üzemanyag, mint nálunk. Viszont az infláció is nagyban függ a benzinártól, ezért 480 forintos literenként áron maximalizálják az árát.

November végén, december elején tetőzhet a negyedik hullám
 
Gulyás szerint a tetőzés az oltási program lendületétől is függ majd, és a sajtó segítségét is kérte a koronavírus elleni oltás népszerűsítésében.
 
December 15-ig kötelező lesz a kormányablakoknál dolgozóknál minimum az első oltás beadatása
 
A pedagógus-szakszervezeteket pedig arra kérik, hogy tagjaikat ösztönözzék az oltás felvételére.
 
Gulyás a harmadik oltás fontosságáról beszélt
 
A járványügyi adatok ismertetése után Gulyás Gergely a harmadik, megerősítő oltás fontosságáról beszélt, fél év elteltével csökken a védettség mértéke, ezért nagyon ajánlott a harmadik oltás. Kötelező oltást továbbra sem rendel el a kormány, de a munkáltatóknak megadta a lehetőséget arra, hogy ezt előírják a dolgozóiknak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató