2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Reuters: reményt ad a zaklatott magyar LMBTQ-közösségnek az MTV-díjátadó

A zenecsatorna egyik vezetője szerint a műsor jó alkalom arra, hogy kiálljanak a magyar és a nemzetközi LMBTQ-közösség mellett.


 
Egy budapesti melegbár vendégeit megszólaltató cikkében a Reuters hírügynökség azt írja: a nemrégiben elfogadott – sokak által melegellenesnek tartott – gyermekvédelmi törvény elfogadása óta az LMBTQ-közösség tagjai szerint a melegek és transzneműek a korábbinál is ellenségesebb légkörben érzik magukat az országban. A lap szerint némi reményt ad számukra az MTV zenecsatorna döntése, hogy

november 14-én a jogszabály ellenére is Budapesten rendezik a Europe Music Awards (EMA) díjátadót, melynek szervezői nyíltan kiálltak mellettük.

Az esemény kiállás a nemzetközi LMBTQ+ közösség mellett

A Reuters felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök korábban kijelentette, hogy a jogvédők és EU-s vezetők által is erőteljesen bírált jogszabály nem melegellenes, és csak a gyermekek védelmét szolgálja. Az MTV még októberben erősítette meg, hogy a jogszabály elfogadása ellenére is Budapestről közvetítik az EMA díjátadót, és a globális zenecsatorna egyik vezetője egy céges körlevélben kijelentette:

a műsor jó alkalom arra, hogy az egyenlőség iránti küzdelem jegyében kiálljanak a magyar és a nemzetközi LMBTQ+ közösség mellett.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató