2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Tarlós: Isten őrizzen jövőre egy kormányváltástól!

A volt főpolgármester szerint naponta napvilágra kerül valami, amit Karácsony cáfol, majd másnap mindig kiderül, hogy ezek a cáfolatok nem állnak meg a lábukon.


 
Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere interjút adott az ATV-nek. Az interjúban szóba került többek között az, hogy a kormánypártok Budapest nélkül is győzhetnek '22-ben, nyilatkozott a Városháza körüli ingatlanmutyikról, valamint a jövő évi választás tétjeiről is elmondta a gondolatait.

Tarlós a Városháza eladásáról

A volt főpolgármestert az ATV újságírója először arról kérdezte, hogy „van-e ügy?”, mire Tarlós kifejtette, hogy ügy minden nap van, „áprilisig garantáltan”. „Mindenekelőtt a főpolgármester úr nyilatkozatai között most már súlyos diszkrepancia van naponta. Nem nagyon lehet egyelőre kideríteni, hogy mi az igazság. Nap nap után napvilágra kerül valami, amit a főpolgármester a kezét tördelve cáfol, és bizonygatja az ellenkezőjét.

Aztán másnap kiderül, hogy ezek a cáfolatok nem állnak meg a lábukon”

 – fogalmazott. „Annyi látszik, hogy tanácstalanság, zűrzavar van a fővárosban ebben az ügyben. Azért csak meg kellene kérdeznie Karácsonyt. Nem olyasmit nyilatkozott, hogy ráismertek a hangok gazdáira?” – tette fel a mindenkit érdeklő kérdést a volt főpolgármester.

Arról a kérdésről, hogy eladható-e egyáltalán a Városháza, elmondta, hogy az ügynek három része van. Egy praktikus, egy spirituális és egy jogi része. „A Városháza barokk műemléképület, alatta a föld is műemléki terület, ott húzódik a régi városfal. Emellett egy fővárosnak mégis a szimbóluma a Városháza. Ha úgy tetszik, el lehet sütni azt a patetikus mondatot is – mert igaz – , hogy valahol minden fővárosinak, sőt, minden magyar állampolgárnak szimbolikus épülete ez a Városháza. Ezért nagy merészség olyat fölvetni, hogy valaki el akarja adni” – fejtette ki. 

A hülyék bátorsága, ha valakinek ilyesmi komolyan eszébe jut”

– fogalmazott, állítás szerint a saját gyerekkori nyelvezetében.

Az ellenzékről

„Ez a kormányzáshoz kevés” – jegyezte meg arról, hogy az ellenzéknek csak a hatalomvágy és a Fidesz valamint a miniszterelnök iránt érzett beteges gyűlölet csak a közös nevezőjük. „A DK és a Momentum »személyében« egyértelműen baloldali, illetve liberális többség fogja alkotni a parlamenti többséget és a kormánytöbbséget. Azt propagálják most, hogy Márki-Zay Péter ilyen jobboldali, olyan konzervatív, amolyan keresztény” – mondta a baloldal mostani miniszterelnökjelöltjéről. Azt az érvet Márki-Zay Péter katolikus jobboldalisága mellett, hogy hétgyerekes családapa így hessegette el: „Először is hagyják a hét gyereket. Hogy valakinek hét gyereke van, ez szép dolog, de ebből még nem következik egyenesen, hogy katolikus.

Lehet, hogy »Kovács János csatornatisztítónak« kilenc gyereke van és meggyőződéses ateista.”

 

A jövő évi választásokról és a pénzeltűnésekről

Arra a kérdésre, hogy a kormánypártok meg tudnák-e nyerni Budapest nélkül, csak vidékkel is a '22-es parlamenti választásokat így nyilatkozott Tarlós: „Különösen, ha a listás fővárosi szavazatokat is figyelembe vesszük, akkor igen”. Az újságíró megjegyezte, hogy az iparűzési adó elengedése miatt 17 milliárd forint esett ki a Városháza kasszájából. 

Ne etessenek! Én voltam a főpolgármester egy évtizedig, tehát ne csináljanak úgy, mintha a Ló utcai civil szervezet elnökét kellene győzködniük, mert azért nem ugyanaz a helyzet!

Már ez a városvezetés sem tagadja legalább egy éve, hogy ott hagytunk körülbelül 200 milliárd tartalékot. Jönnek a Lánchíddal? Hányszor fért volna bele az ára ebbe a pénzbe? A „hipa”-ról már beszéltünk. Az atlétikai vb-ről volt egy megállapodásuk. Azt Karácsonyéknak is be kell tartani. A pandémia pedig jóval nagyobb terhet rótt az államra, mint a fővárosra” – nyilatkozta.

Tarlós a kampányról

„Én az éles kampányban nem kívánok látványos szerepet játszani. Ugye dühös ellenzéki újságírók néha azt mondják nekem, hogy hát megígértem, hogy nem fogom Karácsonyt bántani, minek kell nekem mindig nyilatkozni?

Ha megfigyelte, általában akkor szoktam nyilatkozni, ha Karácsony mond valamit a mi időszakunkra, vagy személyesen rám.

Megmondtam rögtön a választás után, hogy nem akarok vele, vagy aktuálpolitikai, fővárosi ügyekkel foglalkozni. Természetesen, ha a mi ciklusunkat valami éri, ami igaztalan vagy szerintem igaztalan, akkor senki ne számítson arra, hogy csöndben maradok. Ezt is mondtam. Azt sem értem,

miért ne szólalhatna meg Budapest nemrég még hivatalban volt főpolgármestere, ha közben a politikából úgy 12 éve kikopott Kuncze, vagy Lendvai Ildikó képe szinte el sem tűnik a képernyőről.

Ami pedig a kampány egészét illeti, valamilyen intenzitással bizonyosan támogatom a jelenlegi kormányt. Nem azért, hogy bárkinek személyes szívességet tegyek, hanem ami sokak gyerekei és unokái generációjának jövőjét befolyásolja, azokat a kérdéseket (illegális határátlépések, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika) a jelenlegi kormány egyértelműen és sokkal inkább a jövő generáció érdekében képviseli, mint az ellenzék tenné, általa nem is tagadottan.

Isten őrizzen jövőre egy kormányváltástól!”

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató