2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Vádat emeltek két iráni fiatal ellen, aki még tavaly a kórházban dühöngött

Garázdaság vétsége miatt emeltek vádat, mert tavaly márciusban – miután járványügyi zárlat alá helyezték őket – kiabáltak és erőszakosan viselkedtek egy kórházban.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében azt írta: az illetékes hivatal koronavírus-fertőzés gyanúja miatt járványügyi zárlat alá helyezett több iráni állampolgárt, akiket 2020. március 7-én egy budapesti kórházban helyeztek el.



A vádlottak – egy 24 éves és egy 23 éves iráni férfi – a délutáni órákban érkeztek az egészségügyi intézménybe, ahol elhelyezték őket egy kórteremben.

Amikor megtudták, hogy nem hagyhatják el a kórházat, hangoskodva fejezték ki nemtetszésüket, és nem működtek együtt az ott dolgozókkal.

A vádlottak viselkedésének hatására a kórházban lévő más iráni férfiak is hangoskodni kezdtek, a vádlottakkal együtt átjártak egymás szobájába, egymás ágyába feküdtek, nem követték az ápolók és orvosok utasításait – ismertették a történteket a közleményben.

A két vádlott a kórterem ablakán keresztül kimászott az erkélyre, és az egészségügyi személyzet tiltása ellenére átment más termekbe. Végül visszamásztak a sajátjukba, és amikor hiába kérték, hogy az ápoló nyissa ki az erkélyajtót, azt kiabálva rugdosni kezdték.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a két külföldi férfival szemben garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzéssel felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki – áll a közleményben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató