2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Márki-Zay megfenyegette Kínát

Márki-Zay Péter már most kormányfőnek képzeli magát és üzengetni kezdett. Ezúttal konkrétan “megfenyegette” a világ egyik legnagyobb hatalmát, és arról beszélt, hogy felül fogja vizsgálni a magyar–kínai kapcsolatokat. Értjük mi, hogy mindent meg kell tenni, amit a megbízói követelnek, de Pekinggel talán mégsem kellene kikezdeni.- írja a Pestisrácok.hu.

Márki-Zay Péter azt üzente a Hongkongban megjelenő South China Morning Poston keresztül Pekingnek, hogy teljes egészében felül kívánja vizsgálni a szoros kapcsolatokat, amelyeket Orbán Viktor alakított ki Kínával. A baloldal friss üdvöskéjének az infrastrukturális fejlesztéseken és a Fudan Egyetem budapesti campusának építésén kívül a koronavírus elleni kínai vakcinával is problémája van. Attól eltekintve, hogy a fenti szerződések felrúgása mekkora anyagi károkat okozna Magyarországnak, azt is láthatjuk a Népszava által szemlézett interjúban, hogy a baloldal továbbra is vakcinaellenes és a keleti védőoltások ellen hergel.

A hódmezővásárhelyi polgármester továbbá azt is beismerte, hogy miniszterelnökként mindenben kiszolgálná brüsszeli gazdáit; úgy fogalmazott, hogy mindenképpen véget vet annak a gyakorlatnak, hogy Magyarország “megvétózza” az EU elítélő határozatait az emberi jogok kínai megsértése és más törvénytelenségek kapcsán. Azt mondja, ő jobban igazodik az európai normákhoz, mint Orbán.

Értelmezzük: Márki-Zay tehát képes az ország érdekeivel szembemenve nekirontani a világ egyik legerősebb hatalmának, csak azért, hogy a ködös “európai normákhoz” igazodjon, vagyis, hogy csatlósként kiszolgálhassa Brüsszel minden kérését. Az áljobboldali miniszterelnök-jelölt szembeállította a CEU-ügyet a Fudan-kérdéssel. Persze, tartva magát a baloldali narratívához, inkább a világ egyik legjobb egyetemét üldözné el Magyarországról, csak hogy helyet adjon a CEU áltudományos képzéseinek.


(Pestisrácok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató