2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Brit külügyminiszter: London kiáll az összes visegrádi ország mellett

Liz Truss szerint Nagy-Britannia nem fordítja el tekintetét és kiáll térségbeli szövetségesei mellett, akik „a szabadság határvidékén élnek”.

A brit külügyminiszter szerint London a lengyel-fehérorosz határon kialakult migrációs válságban a visegrádi országok mindegyike, köztük Magyarország mellett is kiáll. Liz Truss a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapban megjelent állásfoglalásában megállapította, hogy a lengyel határnál előállt eszkalálódó konfliktus

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök rezsimjének legújabb kísérlete a regionális biztonság aláásására.

Lukasenka a kétségbeejtő helyzetbe került migránsokat használja fel arra, hogy instabilitást keltsen és eközben megtartsa hatalmát, függetlenül ennek humanitárius árától – áll a brit külügyminiszter írásában.

Nagy-Britannia nem fordítja el tekintetét

A miniszter szerint Oroszország egyértelműen felelősséggel tartozik azért, hogy rábírja a fehérorosz vezetést a válság felszámolására és a párbeszédre. Liz Truss szerint ugyanakkor

Nagy-Britannia sem fordítja el tekintetét és kiáll térségbeli szövetségesei mellett, akik „a szabadság határvidékén élnek”.

Lengyelországra zúdul „ennek a szégyenletes, mesterségesen előállított migrációs válságnak a fő terhe”, de London kiáll a visegrádi négyek többi országa, Magyarország, Szlovákia és Csehország, valamint Ukrajna és a balti országok mellett is – áll a brit külügyminiszter vasárnapi írásában.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató