2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Szijjártó Péter: A migránsoktól nem kérnek két PCR-tesztet határátlépésnél

Ezzel kezdte felszólalását a külügyminiszter, amely középpontjában a migráció állt.



Felidézte, hogy hat évvel ezelőtt 400 ezer illegális menekült lépett be az országba, átmasíroztak Magyarországon, és kritikán alul viselkedtek szerinte: nem tisztelték a kultúránkat, szabályainkat. Szijjártó arról beszélt, hat éve védi Magyarország a határokat és egész Európát. Ha nem tettünk volna így, a külügyminiszter szerint sok százezer menekülttel több jutott volna be Európába.

Mint fogalmazott,

ragaszkodtunk, hogy mi dönthessünk, kit engedünk be az országba, és kivel akarunk együtt élni.

Hatalmas szerencsének nevezte, hogy a magyar rendőrökön múlt, mi zajlik a határnál, és nem Brüsszelen vagy a magyar ellenzéken. Úgy fogalmazott, továbbra is mindent megtesznek a kötelező kvóta ellen, és a V4 országok legnagyobb eredménye szerinte, hogy eddig meg tudák akadályozni a kvóták bevezetését az unióban.

A magyar baloldal elmúlt hat éve migrációs szempontból három emlékezetes eseményhez köthető Szijjártó szerint. Az egyik ilyen, amikor az ellenzék vezetői elmentek protestálni a határhoz, a másik, amikor bojkotálták a migrációs népszavazást, a harmadik pedig az volt, amikor nem járultak hozzá, hogy az Alaptörvényben megakadályozzák a menekültek betelepítését.

„A választás tétje, hogy Magyarország Magyarország lesz-e vagy bevándorló országgá változuk”

- fogalmazott Szijjártó.

Az unió példátlan migrációs nyomás alatt áll, most épp a lengyel határnál súlyos a helyzet. Szijjártó szerint abszurd, hogy Brüsszel nem ad pénzt a határkerítésre, és a migrációs hullámok súlyos egészségügyi kockázatot is jelentenek szerinte. Minél többen vannak úton, annál gyorsabban terjed a járvány – tette hozzá.

A migránsoktól nem kérnek két, 48 órán belül készített PCR-tesztet határátlépésnél.

Brüsszel és a magyar baloldal migrációs politikája a nemzetek és a kereszténység meghaladására, a népesség cseréjére és a Soros-terv végrehajátásra irányul – jelentette ki a külügyminiszter. Harcolni kell ez ellen Szijjártó szerint, erre a 2022-es választáson lesz lehetősége a Fidesznek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató