2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A budapesti Fidesz rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi

A Városháza-gate ügyében kérdeznék a főpolgármestert.
 
Hétfőn Facebookon jelentette be Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezték, mint írták: szerda reggel 9 órára egyetlen napirendi pontot javasoltak: vizsgálóbizottság felállítását a Városháza-gate ügyben.

Fake newsból „csak egy tanulmány”

Habár a Karácsonyék korábban fake newsnak (álhírnek), szánalmas, „minden ténybeli alap nélküli” dolognak titulálták a Városháza eladásával kapcsolatos híreket, egy nyilvánosságra került felvétel kommunikációs fordulatra kényszerítette a főváros balliberális vezetését. Karácsonyék szerda óta már azzal védekeznek, hogy csak „tanulmányt” készítettek, amikor a Városháza eladásáról tárgyaltak, és a fővárosi kabinet 2020. november 26-i ülésén arra jutottak, hogy a Városháza ingatlana maradjon a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában.

A budapesti Fidesz-frakció álláspontja szerint Karácsony Gergely „folyamatosan mellébeszél és egyre mélyebbre süllyed az ügyben”, álláspontjuk szerint azonban „a budapestiek megérdemlik a korrekt válaszokat”.



Bár Karácsony Gergely szerint „nincs Városháza-ügy”, a napokban több nyilvánosságra került hangfelvétel is arról tanúskodik, hogy a fővárosi vezetés komolyan fontolóra vette a Városháza eladását. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató