2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Bige László után újabb milliárdos állt be Márki-Zay mögé

Márki-Zay Péter, az ellenzék messiása megnevezett néhány tagot abból a szakértői csapatból, amely a választási programért felel. 



Bojár Gábor milliárdos vállalkozó, a Graphisoft alapítója gazdaságpolitikai területen,
Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke monetáris kérdésekben,
Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, olimpiai bajnok vízilabdázó a sportpolitikában,
Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusa, háziorvos az egészségügyben tesz javaslatokat.
Fleck Zoltán felállított egy közjogi tanácsadó testületet, amely az alkotmányos kérdésekkel és a közjogi átmenettel foglalkozik.

 

Bige László után egy másik magyar milliárdos, Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója is beállt Márki-Zay Péter mögé, derült ki a Partizán-podcast vasárnapi adásában, ahol Márki-Zay Péter a vállalkozásokkal kapcsolatos gazdaságpolitikai programjának kidolgozójaként említette Bojárt – írja a Forbes. Hozzátették, hogy az interjúból az is kiderült, mennyi pénzt kapott eddig Bige Lászlótól.

Bojár Gábor 28,6 milliárd forintos vagyonával a 49. leggazdagabb magyar.

Márki-Zay többször is hangsúlyozta, írja a Forbes, hogy nem árnyékkormányról, vagyis nem arról van szó, hogy később ők lennének a miniszterek, mivel megállapodtak abban a pártokkal, hogy nem osztogatnak pozíciókat addig, amíg nem nyerték meg a választásokat. A baloldal miniszterelnök-jelöltje kijelentette: „Most feladatok vannak és nem pozíciók”. Ezeket a feladatokat egy olyan szakértői gárda fogja össze, amely elkészíti a választási, vagy későbbi kormányprogramot – fejti ki a magazin. A legfontosabb területeken még az idén elkészül a választási programjuk, de azt már most tudni, hogy például az euró bevezetésének megalapozása szerepel majd a programban.

Bod Péter Ákos, Király Júlia, Fleck Zoltán a csapatban

Márki-Zay elmondta, Bod Péter Ákos közgazdászt, az MNB korábbi elnökét is szívesen látja majd a kormányzati felkészülésben. Bojár mellett a szakértő gárda tagja lesz Király Júlia, az MNB korábbi alelnöke, aki monetáris kérdésekkel foglalkozik majd, Steinmetz Ádám a sport-, Komáromi Zoltán egészségügyi kérdésekért felel majd. Kiemelte, hogy Fleck Zoltán jogász már fel is állított egy közjogi tanácsadó testületet, hogy az alkotmánnyal kapcsolatos kérdésekre javaslatokat tegyenek és a közjogi átmenet kérdéseit rendezzék. Márki-Zay a vasárnapi, majdnem 2 és fél órás elő adásban

beszélt a Bige Lászlótól kapott támogatásról is.

A miniszterelnök-jelölt elárulta, hogy a vállalkozótól 5 millió forint támogatást kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató