2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Liverpooli robbantás: a taxisofőr rájött, hogy utasa öngyilkos merénylő, emberek sokaságát menthette meg

Őrizetbe vettek vasárnap este Liverpoolban három embert, miután egy helyi kórház parkolójában felrobbant egy autó. A detonációban egy ember meghalt, egy másik megsérült.

A rendőrség nem nyilvánította terrorcselekménynek az incidenst, de a vizsgálatot a hasonló esetekben bevett gyakorlatnak megfelelően a terrorelhárításra szakosodott országos rendőri szolgálat irányítja. 

A SZOLGÁLAT VASÁRNAP ESTE BEJELENTETTE, HOGY AZ ÉSZAKNYUGAT-ANGLIAI NAGYVÁROSBAN ŐRIZETBE VETT EGY 29, EGY 26 ÉS EGY 21 ÉVES FÉRFIT AZ INCIDENSSEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN.

AZ AUTÓ A HELYSZÍNI BESZÁMOLÓK SZERINT EGY TAXI VOLT, AMELY MEGÁLLT A LIVERPOOLI NŐGYÓGYÁSZATI KLINIKA PARKOLÓJÁBAN, ÉS A ROBBANÁS NEM SOKKAL EZUTÁN KÖVETKEZETT BE. 

Az autó utasa a helyszínen meghalt, a sofőr megsérült; a rendőrségi tájékoztatás szerint az ő állapota stabil.

A rendőrség az esetről kiadott közleményében úgy fogalmazott, hogy egyelőre nyitott kérdésként kezeli a robbanás okát.

A rendőrség razziákat tartott a robbantással összefüggésben

Fegyveres rendőrök razziáztak a Sefton Park közelében lévő Rutland Avenue-n, valamint a Sutcliffe Street és a Boaler Street környékén Kensingtonban, számos lakót evakuáltak a környékről - írta meg a BBC.

A rendőrség tájékoztatása szerint a robbantással kapcsolatos akciót hajtottak végre.

Boris Johnson miniszterelnök a Twitteren köszönte meg a rendőrség és a mentőegységek munkáját, illetve kifejezte részvétét mindazoknak, akiket a tragédia bármilyen módon érintett.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató