2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lezárult a nyomozás a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

A támadók mindannyian be voltak drogozva, a gyilkosság előtt egy másik, szintén kábítószer hatása alatt álló társaság egyik tagját is megkéselték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lezárta a nyomozást a Deák téri kettős emberölés ügyében és vádemelési javaslattal átadta a nyomozati anyagot az ügyészségnek - jelentette be a BRFK életvédelmi osztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

 

Május 22-én Cs. Krisztián és a társaságában lévő ikrek, akik a Deák téren különböző szórakozóhelyeken ittak, hajnal 3 óra körül arra lettek figyelmesek, hogy a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésénél egy öttagú, számukra ismeretlen társaság hangoskodik és lökdösődik.

Cs. Krisztián - elmondása szerint - ettől "teljesen beindult"; azzal a felkiáltással, hogy "mindjárt beugrok bokszolni", elővett egy kést és beszaladt a társaság tagjai közé.

Kilenc centiméter pengehosszúságú késével a 16 éves Lászlót kétszer háton és kétszer mellkason szúrta, és amikor az összeesett, J. Marcell még hétszer fejbe rúgta a földön fekvő fiút. Cs. Krisztián a 21 éves Gergelyt kétszer oldalba és kétszer mellkason szúrta, illetve mellkason rúgta, majd a gyanúsítottak elmenekültek a helyszínről.

A két megkéselt fiút a kiérkező rendőrök megpróbálták újraéleszteni, ám a sérültek a helyszínen meghaltak.

Cs. Krisztiánt és az ikreket a gyilkosságok elkövetése után 25 perccel a közelben elfogták.

Az esetet megelőzően Cs. Krisztián és öt társa összeverekedett egy másik társasággal is, akiknek ellopták a hordozható hangfalát, illetve egyiküket combon szúrták.

Cs. Krisztián, aki állami gondozásban nőtt fel és alkalmi munkákból tartotta fenn magát, illetve kábítószerrel visszaélés miatt büntetőeljárás alatt állt, az őrizetbe vétele után írásbeli beismerő vallomást tett, ám ezt később visszavonta. Az ikrek - J. Marcell szintén büntetőeljárás alatt állt - beismerő vallomást tettek.

A verekedés idején mindkét társaság tagjai kábítószerek hatása alatt álltak.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató