2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A francia buszsofőrök elleni késes támadások miatt változtatott a vállalat az útvonalon

Két hét alatt három támadás történt, volt köztük késes is, ezért a közlekedési vállalat több megállót kiiktatott a menetrendből.

Egyre több erőszakos bűncselekmény történik a Párizzsal szomszédos megye, Seine-Saint-Denis Aubervilliers nevű településén. Pár napja egy építkezési terület kerítésén rendőrellenes feliratokat és halálos fenyegetést fedeztek fel.
 
A településen azonban nem csak a rendőröket fenyegetik, az elmúlt egy hónapban ugyanis három olyan erőszakos támadás is történt, melyeknek buszsofőrök voltak a célpontjai, két alkalommal még egy kés is előkerült, azzal fenyegették meg a sofőrt.
 
A történtekről beszámoló actu.fr értesülései szerint a buszokat üzemeltető RATP közlekedési vállalat arra a lépésre kényszerült, hogy változtasson a menetrenden, ezért november 8-tól a rue Hertault nevű utcában lévő két megállóban nem állnak meg a 170-es, 173-as és 512-es buszok, így ott mostantól sem felszállni, sem leszállni nem lehet.
 
A település polgármestere, Karine Franclet a Facebook-on jelentette be a változást, a bejegyzésbe még a támadások pontos dátumát is belevéve. Ezek szerint október 6-án és 31-én késsel fenyegették meg a buszsofőrt, november 7-én pedig sértegették, fenyegették, leköpték és fegyverként használt tárggyal támadták meg a busz vezetőjét.
 
Az RATP elmondása alapján a döntést az utasok és a vállalat dolgozóinak védelmében hozták meg. Hozzátették, hogy tudják, hogy a rendelkezéssel az utasokat büntetik és teljes mértékben elítélik a dolgozóik ellen elkövetett erőszakot. A vállalat az erőszakos cselekmények miatt három feljelentést tett, az új szabály pedig előreláthatóan január 31-ig marad érvényben.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató