2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Migráns: Lengyelország nem Európa, a lengyelek terroristák - Videó

Buszokkal viszik el a migránsokat a lengyel-fehérorosz határról

Elhagyják a migránsok a kuznicai lengyel-fehérorosz határátkelő környékén létesített tábort - közölte szerdán a lengyel határőrség. Maciej Wasik belügyminiszter-helyettes szerint a fehéroroszok buszokkal viszik el a külföldieket a helyszínről.



A határátkelő közelében, a fehérorosz oldalon táborozó külföldiek összecsomagoltak, és elhagyják a tábort, ismeretlen helyre távoznak fehérorosz tisztviselők kíséretében - olvasható a lengyel határőrség Twitter-oldalán.

Wasik a TV Republika lengyel konzervatív hírtelevíziónak elmondta: úgy értesült, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök buszokat küldött a határátkelőhöz, a migránsok felszállnak ezekre és távoznak. "Úgy néz ki, hogy Lukasenka elveszítette ezt a határcsatát" - jegyezte meg a miniszterhelyettes.

A határőrség egyúttal a lengyel-fehérorosz határszakasz más pontjain éjszaka történt két tömeges határsértési kísérletről számolt be szerda reggel.

Volt, aki annyira megsértődött, hogy eldöntötte, hazautazik Irakba

A felvételen látható migráns üzeni, hogy „Lengyelország nem Európa, a lengyelek pedig terroristák”.

Elege lett, mert nem jött a beígért segítség az USA-tól, Kanadától és az EU-tól. Végül bejelenti, hogy visszamegy Irakba.

A lengyelországi Sokolka városában, a határhoz nagyon közel, ahol a migránsok ostroma zajlik, újságírók, civil szervezetek és úgynevezett humanitárius szervezetek autóit törték össze az éjszaka folyamán a dühös helyiek, akik szerint ezek a csoportok segítik a Lengyelországba érkező bevándorlókat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató