2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Novák Katalin: Már februárban kifizetik a teljes 13. havi nyugdíjat

Orbán Viktor 2020. október elején még úgy fogalmazott, hogy járvány ide vagy oda, jövőre megkezdik a 13. havi nyugdíj visszaépítését: meg is kezdték, olyannyira, hogy 2022 februárjában már rögtön vissza is építik az egészet – erősítette meg a vasárnapi Fidesz-kongresszuson elhangzottakat Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán, a Facebookra feltöltött videójában.

Jövő februárban 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapja meg a 13. havi teljes nyugdíjat, ami azt jelenti, hogy az özvegyi nyugdíjra jogosultak, a rokkantsági ellátásban részesülők vagy az árvaellátást kapók is hozzájuthatnak majd az összeghez. „Bízunk benne, hogy ezen keresztül is érzik idős honfitársaink az irántuk való megbecsülésünket, ezzel is ezt szeretnénk kifejezni” – fogalmazott a videóban narancssárga blézert viselő Novák Katalin.

Az Országgyűlés 2020 nyarán szavazta meg, hogy 2021-től négy lépcsőben fokozatosan visszavezessék a 13. havi nyugdíjat, ezen változtatott most a kormány. Az első évben egyheti nyugdíj járt pluszban, a második évben kettő-, a harmadikban háromheti nyugdíj járt volna, míg az volt a terv, hogy 2024-től egy teljes havi plusznyugdíjat kapnak a nyugdíjasok – ezt hozták most előre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató