2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kiakadt a DK, amiért utoljára érkezik Pfizer-vakcina Magyarországra

„ Már most látszik, Orbánék elárulták a magyarokat, amikor kiszálltak az uniós vakcinabeszerzésből” – írja közleményében Rónai Sándor.

A DK EP-képviselője emlékeztetett, hogy „fél évvel ezelőtt, amikor a kormány ép ésszel fel nem fogható indokokkal kiszállt az Európai Unió közös vakcinabeszerzésének következő üteméből, a Demokratikus Koalíció az elsők között figyelmeztette Orbánékat, hogy megbocsáthatatlan hibát követnek el. Akkor Gulyás Gergely pánikkeltéssel vádolt minket, Deutsch Tamás pedig a tőle jól megszokott stílusban Brüsszel strébereinek nevezte a Demokratikus Koalíció politikusait. Mára kiderült, hogy az aggodalmunk jogos volt, jövő héten érkezik utoljára Pfizer-vakcina Magyarországra.”

A Demokratikus Koalíció megbocsáthatatlannak tartja, hogy „Orbánék képzelt szabadságharcuk hevében magyar emberek életeit tették kockára. Világosan látszik, hogy a harmadik oltásokat igénylő magyarok túlnyomó többsége Pfizer-vakcinát kér. Ezzel szemben Orbánák másfél hónapja ködösítenek és nem mondják meg, hogy melyik típusú vakcinából pontosan mennyi van készleten.”

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy „azonnal adjon tájékoztatást, ha ilyen nagy mértékben bíznak a magyarok a Pfizer vakcinájában, meddig tarthat ki a mostani, egyben utolsó készlet. Ideje végre megtudnia a magyar embereknek, hogy mekkora árat fizetnek Orbán beteges politikai játszmáiért” - zárul a közlemény.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató