2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

LMBTQ-propaganda terjesztése miatt szabott ki egymillió rubel bírságot az orosz bíróság

Egy moszkvai bíróság egymillió rubel (csaknem 4,5 millió forint) pénzbírsággal sújtotta az orosz zenei tévécsatornát, a Muz TV-t, amiért a csatorna a nevével fémjelezett zenei díjátadó idei eseményén a tradicionálistól eltérő szexuális viselkedést és kapcsolatokat népszerűsített fiatalkorúak számára.



A júniusban lezajlott esemény díjazottjai és nézői között ugyanis több híresség az orosz állami médiafelügyelet, a Roszkomnadzor által kifogásolt ruházatban jelent meg. A rapper Dava és az énekes Filip Kirkorov fekete, illetve fehér öltönyben érkeztek, majd félmeztelen, olajozott testű férfiak között pózoltak a kamerák előtt a kifutón.

Az orosz TikTok helyi sztárja, Danya Milohin pedig egy olyan szettet öltött magára, amelynek egyik fele fekete szmoking, másik fele pink női ruha volt. A közismert orosz blogger, Igor Sinyak pedig fodros női ruhában pózolt.

A Roszkomnadzor rámutatott, hogy a Muz TV az esemény közvetítésekor nem jelölte 18+ korhatár-besorolással a műsort, ezért annak tartalma a kis- és fiatalkorú tévénézők számára is szabadon elérhetővé vált. Oroszország azonban még 2013-ban fogadta el azt a törvényt, amely megtiltja a médiának, hogy a tradicionális szexuális viselkedéstől eltérő nézeteket és viselkedési formákat népszerűsítsen a kiskorúak számára. A kiszabott pénzbírság a hatályban lévő törvény által meghatározott maximális büntetés.

Forrás: MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató