2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Szivárványos gyalogátkelőt avattak egy francia kisvárosban, a hazafiak át is festették pár órára rá

A más francia városokban már ismert jelenség helyi indítványozója, Clément Rossignol Puech, a város zöldpárti polgármestere a TV7 televízió kamerája előtt homlokát ráncolva fejezte ki felháborodását az állítása szerint a városban egyre szaporodó homofób indíttatású támadások miatt. A városvezető szerint politikusként feladata, hogy reagáljon ezekre az atrocitásokra, ezért

A TELEPÜLÉS VEZETÉSE ÚGY DÖNTÖTT, HOGY AZONNAL KÉT SZIVÁRVÁNYOS ZEBRÁT IS DEDIKÁL A HELYI LMBTQ-KÖZÖSSÉGNEK, EZZEL A JELKÉPES GESZTUSSAL FEJEZVE KI SZOLIDARITÁSUKAT.

David Raynaud, az SOS Homophobie jogvédő szervezet aktivistája szerint a két szivárványos átkelő különösen erős jelképe a homofóbia és diszkrimináció elleni küzdelemnek, Bègles-ben ugyanis

EZEK KÖZVETLENÜL A POLGÁRMESTERI HIVATAL ELŐTT TALÁLHATÓK, AHOL A VÁROSBAN ÉLŐ EGYNEMŰ PÁROK RENDSZERESEN EGYBEKELNEK.

Raynaud kiemelte, hogy a nagy körültekintéssel kiválasztott helyszín markánsabb üzenetet hordoz, mint a Bordeaux-ban nagyobb számban található, azonban csak a város mellékutcáiban elhelyezett szivárványos zebrák.

 

A SZIVÁRVÁNYOS ZEBRÁKAT, NEM SOKKAL AZOK FELFESTÉSE ÉS FELAVATÁSA UTÁN, ISMERETLEN TETTESEK A FRANCIA LOBOGÓ SZÍNEIRE FESTETTÉK ÁT.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató