2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Szembement a PC-vel, Petry Zsoltnak nincs visszaút a Herthához

A berlini csapat kirúgott magyar kapusedzője bírósághoz fordult. A német első osztályban szereplő Hertha kitart a mellett, hogy amit Petry Zsolt a melegházasság és a bevándorlás kérdésében mondott, nem összeegyeztethető a csapat értékeivel.

Jogi útra terelte Petry Zsolt a vitáját az egykori csapatával, a berlini Herthával. A Blikk azt írja, hogy a kapusedző nem írta alá a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, beperelte az egyesületet. Az ilyenkor szokásos békéltető tárgyalások pedig nem vezettek eredményre a közelmúltban, így a munkaügyi bíróságon folytatják a felek.

A Hertha BSC kapusedzőjét áprilisban rúgták ki, miután egy interjú jelent meg vele a Magyar Nemzetben. A korábbi magyar válogatott kapus Petry ebben a bevándorlásról például azt mondta, amiatt Európa morálisan mélyre süllyedt, emellett nem érti, miért állt ki Gulácsi Péter, a magyar futballválogatott és az RB Leipzig kapusa a homoszexuális, transznemű és egyéb nemi identitású emberek mellett.

„Meglehet, diplomatikusabban kellett volna fogalmaznom, de a véleményem nem változott. Nem tekerném vissza az idő kerekét, mert azt gondolom, hogy 2021-ben, Európában a véleménynyilvánítás szabadsága engem ugyanúgy megillet, mint bárki mást. Még akkor is, ha ez nem tetszik mindenkinek. A sértő és a kritikus hangnem között van különbség, mondataim az utóbbi szellemiségében születtek” – mondta a Blikknek Petry, aki arról is beszélt, hogy karrierje során játszott együtt homoszexuális, muszlim, zsidó, színes bőrű és ázsiai focistával is, és sosem volt probléma közöttük. Ezért úgy gondolja, hogy aki őt vádolja kirekesztő szemlélettel, az nevetségessé teszi önmagát.

Petry azt mondta, hogy a tárgyalás dátuma csak hetek vagy hónapok múlva lesz meg, és őt nem az anyagi haszonszerzés érdekli, hanem hogy kimondják az igazát, és helyreálljon „az erkölcsi renoméja”. „Egyébként a Hertha már egyezkedett volna, de a kínált összeg csak töredéke volt annak, ami járna. Határozatlan idejű szerződésem volt a berliniekkel, ha úgy veszem, akkor a nyugdíjba vonulásomig szólt, ami még tizenkét év... Szeretnék már dolgozni, de addig nem tudok, amíg ez az ügy nem zárul le” – tette hozzá.

A Bild szerint a békéltető tárgyaláson a Hertha jogásza közölte, hogy Petry Zsoltnak nincs visszaút a csapathoz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató