2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Volner is belerúgott egyet Kamu Geribe: megindult a nyomozás a frankfurti villamosok beszerzése miatt

Volner János mélyen felháborítónak tartja, hogy Karácsony Gergely a németek által kiselejtezett villamosokat akar Budapest utcáin forgalomba állítani.

Volner János emlékeztetett arra: korábban feljelentést tett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntette ügyében a tervezett villamosbeszerzés miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ismeretlen tettes ellen. Feljelentése nyomán november 24-ére kapott idézést a nyomozó hatóságtól; a meghallgatáson leleplező dokumentumokat kíván bemutatni – tette hozzá a független országgyűlési képviselő. Úgy fogalmazott:

kiderült, Karácsony Gergelyék (Budapest főpolgármestere) egy olyan villamosbeszerzésre készülnek, ami már előre le van zsírozva”

a frankfurti közbeszerzési vállalattal (VGF). Vagyis a baloldal bemutatta új közbeszerzési modelljét, ami azt jelenti, hogy tudták, kitől, mit és mennyiért fognak vásárolni. Vagyis súlyosan korlátozták a verseny szabadságát és tisztaságát, illetve kizártak más szereplőket a piacról – közölte Volner János.

A továbbiakban elmondta: mélyen felháborítónak tartja, hogy Karácsony Gergely a németek által kiselejtezett villamosokat akar Budapest utcáin forgalomba állítani, miközben korábban új szerelvények beszerzése történt. Ráadásul ezek a villamosok légkondicionáló berendezéssel sem szerelhetőek fel és ezért a frankfurti köznyelv grillsütőnek nevezi a járműveket – fűzte hozzá. 

Kiemelte, a Volner Párt elnökeként meg fogja akadályozni a főváros kifosztását. Ezért tett feljelentést korábban a zuglói parkolási rendszer működtetése és a Városháza eladásáról szóló hírek miatt is – mondta Volner János. A Közbeszerzési Döntőbizottság korábban 150 millió forintos bírságot szabott ki a BKV Zrt.-re frankfurti villamosok beszerzése ügyében. A döntőbizottság szerint ugyanis a társaság a közbeszerzés megkezdése előtt megegyezett a frankfurti közlekedési vállalattal a 35 alacsonypadlós, használt villamos megvásárlását érintő lényeges kérdésekben.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató