2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Zavargások Párizsban - ismét az utcára vonultak a sárgamellényesek - Videók

A kormányellenes sárgamellényes mozgalom szombaton a francia fővárosban gyűlt össze, hogy megünnepelje a megalakulása óta eltelt három évet. A tüntetés hamar erőszakos összecsapásokba torkollott a rendőrséggel csaptak össze a tiltakozók.

Többen megsérültek, miután a rendőrség könnygázt és gumibotokat vetett be a sárgamellényes tüntetők ellen Párizsban - jelentette a Sputnik tudósítója a helyszínről szombaton.

A tüntetés a francia főváros délkeleti, 12. kerületében kezdődött. A sárgamellényeseken kívül csatlakoztak a megmozduláshoz a CovidPass-ellenesek és a rendőrséggel való összecsapások rendszeres kezdeményezőiként ismert fekete ruhás tüntetők egy csoportja is.

A tüntetők egy része megpróbált letérni a tervezett útvonalról, de a rendőrség visszafordította őket. A tömeg agresszív volt, láttak embereket kukákat tépkedni, palackokat és más tárgyakat begyűjteni, hogy a rendfenntartókra dobálják őket.


A rendőrség könnygázt vetett be a tüntetők ellen a tudósító szerint.

Vandálok felgyújtották a szemetet és a gyümölcsök tárolására szolgáló faládákat a Boulevard Vincent-Auriol körúton található piacnál. Több helyen kisebb tüzek keletkeztek, amelyek felszámolására tűzoltóegységeket vezényeltek ki.

 

A sárgamellényesek nagyszabású tüntetései 2018 novemberében kezdődtek Franciaországban azzal a követeléssel, hogy ne emeljék az üzemanyagadót és a gázárakat.

A hagyományos szombati tüntetéseket gyakran zavargások és a rendőrséggel való összecsapások kísérik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató