2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Putyinék szerint "őrült akciókra" biztatják a kijevi vezetést

Vlagyimir Putyin szóvivője figyelmeztette a NATO-t, hogy hagyjon fel a provokációkkal, és ne sarkallja őrültségekre az ukránokat.

A NATO-nak fel kell hagynia az orosz határhoz közeli provokációkkal és azzal, hogy fegyverekkel tömi ki Ukrajnát – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a Rosszija 1 állami csatornával a TASZSZ hírügynökség összefoglalója szerint.

Vlagyimir Putyin elnök szóvivője provokatívnak nevezte, hogy a NATO magas szintű katonai infrastruktúrát telepít Oroszország határainak közelébe. Ukrajna felfegyverzésével pedig szerinte

„ŐRÜLT AKCIÓKRA” BIZTATJÁK A KIJEVI VEZETÉST.

Dmitrij Peszkov szerint súlyos következményekhez vezethet, ha Ukrajna a válságot erővel akarja megoldani.

Úgy fogalmazott,

az Ukrajna elleni esetleges orosz támadás miatti hisztériát mesterségesen keltik.

Mint mondta, nem teljesen logikus, hogy az Egyesült Államok a tengerentúlról szállít haditechnikát és egységeket Európába, majd Oroszországot vádolja azzal, hogy a saját területén „szokatlan” katonai aktivitást mutat.

Kirilo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője a Military Times című kiadványnak adott interjújában azt állította, hogy Oroszország támadást készít elő Ukrajna ellen január végére, február elejére. Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter pénteken a Washington Post amerikai napilapnak azt mondta, még nem tudni pontosan, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök meghozta-e a végső döntést az Ukrajna elleni offenzíváról.

A TASZSZ egyébként arról is beszámolt, hogy Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a Rosszija 1-nek vasárnap elmondta, folyamatban vannak az egyeztetések Vlagyimir Putyin és amerikai partnere, Joe Biden következő találkozójáról. Megjegyezte, nagyon alapos előkészítésre van szükség, mivel rengeteg mindenről kell beszélniük.

November elején Joe Biden amerikai elnök Oroszországba küldte az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatóját, William Burnst, aki Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is beszélt telefonon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató