2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Biden újraindulna 2024-ben

Joe Biden azt állította támogatóinak egy online adománygyűjtő eseményen, hogy 2024-ben tervez újraindulni az elnöki posztért- állítja a Washington Post. Korábban már többször szóba került az a lehetőség is, hogy a 79 éves Biden csak egy ciklusra tervez és egy fiatalabb demokratának adná át a lehetőséget ciklusa végén.

Biden esetleges újraindulása a lap cikke szerint megoszthatja a Demokrata Pártot is, hiszen az elnök népszerűsége sokat esett az elmúlt hónapokban, többek között az infláció, a járványkezelés és a párton belüli washingtoni küzdelmek miatt.

Biden a lap információi szerint szűk körben, pár jelentősebb támogatónak árulta el, hogy gondolkozik a folytatáson. Ugyanakkor az eseményen résztvevő egykori kormányzó, Ed Rendell arról beszélt a lapnak, hogy Biden hangsúlyozta azt is, hogy nem látja még, mit fog tenni három és fél év múlva. Rendell szerint Biden pont ugyanazt mondta nekik, amit korábban a nyilvánosság előtt is: hogy nem fog indulni, ha úgy érzi, hogy fizikailag vagy érzelmileg nincs megfelelő állapotban.


Biden már így is a legidősebben megválasztott elnök, és a következő választáskor már közel lesz a 82. életévéhez.


Biden 2020-as ellenfele, az egykori elnök Donald Trump még nem jelentette be, hogy tervez-e indulni újra 2024-ben. Trump sokat kritizálta Bident a kora és az egészségi állapota miatt, maga is 78 éves lesz a 2024-es választás idején.

Forrás: Hetek

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató