2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Gyermekeknek a transzneműségről indít sorozatot a francia köztelevízió

A francia köztelevízió két gyermekcsatornája LMBTQ-propagandát vetít a legkisebbnek a transzneműségről. A sorozat főszereplője egy magát lánynak képzelő fiú, úgynevezett „transzlány", aki nemváltáson megy keresztül.

A száz százalékban állami kézben lévő francia közszolgálati televízió, a France Télévisions a gyermekeknek szóló két csatornáján, a Lumni-n és Okoo-n kezdte sugározni szombattól azt a négyrészes ausztrál filmsorozatot, amely

EGY 12 ÉVES, NEMVÁLTÁS ALATT LÉVŐ TRANSZNEMŰ (TRANSZGENDER) LÁNY, HANNAH BRADFORD ISKOLAI BEILLESZKEDÉSÉRŐL ÉS ANNAK NEHÉZSÉGEIRŐL SZÓL

– írja az LMBTQ-propagandaműsort szemléző Valeurs actuelles című hetilap.

Az Első Nap című alkotásban a transznemű diáklány, Hannah karakterét egy ausztrál transznemű gyermekszínész, Evie Macdonald alakítja. A gyerekszínész Evie saját, személyes története, hogy fiúnak született és szülei Ethan-nak nevezték el, azonban kétéves korában Ethan úgy döntött, hogy a továbbiakban nem kisfiú, hanem kislány szeretne lenni.

ETHAN KILENCÉVESEN KEZDTE MEG NEMVÁLTÁSÁT ÉS AZ AZZAL JÁRÓ ORVOSI BEAVATKOZÁSOKAT, MAJD FELVETTE AZ EVIE NEVET. 

A France Télévisions a minisorozat vetítését a Gyermekjogok Világnapján kezdte meg, a hivatalos magyarázat szerint: „az egyre több gyermeket érintő jelenség és széleskörű társadalmi vitát kiváltó témakörre való tekintettel".

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató