2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rutte a lezárásellenes tüntetőkről: Erőszakos idióták

A holland miniszterelnök soha nem fogadná el, hogy „idióták erőszakkal lépjenek fel” a biztonsági erőkkel szemben „azzal az ürüggyel, hogy ők elégedetlenek”.

 Leidiótázta a vasárnapi lezárásellenes tüntetéseken randalírozókat a holland miniszterelnök, a zavargásokat pedig „tüntetésnek álcázott színtiszta erőszaknak” nevezte – írja az ORF. Mint a miniszterelnök fogalmazott, mindig is támogatni fogja a gyülekezéshez való jogot, de 

Sosem fogom elfogadni, hogy idióták erőszakot alkalmazzanak a biztonsági erőkkel szemben azzal az ürüggyel, hogy elégedetlenek”.

Hollandiában a múlt héten jelentettek be új korlátozásokat a járvány miatt. Ezek szerint a fedett szórakozóhelyekre csak olyan személyek léphetnek be, akiknek van védettségi igazolványuk, amely igazolja, hogy be vannak oltva, vagy már felépültek egy fertőzésből. Az igazolványt azok is megkaphatják, akiket nem oltottak be, de negatív volt a vírustesztjük eredménye. A pénteken kezdődött zavargások során eddig 140 embert vettek őrizetbe a hatóságok. 

 

Forrás: Mandiner.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató