2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dobrev: Felújítjuk az összes panelt önrész nélkül

Fogy a like a Facebookon, Klári most megint beígér mindent.

Gyurcsány Ferencné szerint nem akar panelfelújításra költeni az Orbán-kormány. A Magyar Energiahatékonysági Intézet friss adatai alapján a magyar kormány helyreállítási terve ismét Európa sereghajtói közé kényszerítette hazánkat – áll a DK közleményben.

Az Európai Uniónak benyújtott magyar helyreállítási terv alapján egyértelmű, hogy nem akarnak panelfelújítási programot indítani Orbán Viktorék, hiszen nem tartalmaz energiahatékonysági vagy épületfelújítási fejezetet, habár a valódi rezsicsökkentést az uniós támogatásokból megvalósítható panel- és társasházfelújításokkal lehetne elérni – emelte ki Dobrev Klára sajtótájékoztatóján.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt is kifejtette, hogy a tervben nincsenek konkrét energiahatékonysági célok, a rendelkezésre álló forrásoknak pedig kevesebb mint 10 százalékát fordítanák épületfelújításra, bár azt sem panelekre vagy társasházakra. Magyarországon az épületek a legnagyobb energiafalók, a valódi rezsicsökkentést pedig a felújítások jelenthetnék, az átfogó, uniós támogatásokból megvalósítható, önrész nélküli panel és tárasaházfelújítások.

Dobrev szerint a kormány erre mond nemet, ezzel tízezreket kivéve a magyar emberek zsebéből, ugyanis köztudott, hogy a korszerűtlen épületek rosszabbul szigetelnek és jóval több energiát fogyasztanak.

„Orbánék az energiafogyasztás kapcsán is egy szociálisan érzéketlen, embertelen és igazságtalan politikát folytatnak - ennek kell véget vetnünk jövő tavasszal” – hangsúlyozta az EP alelnöke.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató