2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Gattyán György: Indulok a választáson

Online csatornákon az elmúlt hetekben, majd a hétvégén már a kereskedelmi tévékben, főműsoridőben is futott Gattyán kampánya.

Friderikusz Sándor podcastjának vendége volt Gattyán György, a Docler-csoport alapítója, milliárdos tulajdonosa. Az adás beharangozójából az derül ki, hogy a nemrég digitális tudásközpont elindítását is bejelentő vállalkozó mozgalmat indít – írja a Forbes. 

Gattyán arról is beszél, hogy végeztek kutatást, amiből az derül ki, hogy a magyar lakosság nagy arányban elutasítja a „két múltat”, és így akár még esélyes is lehet arra, hogy nyerjen valaki – az a rövid promóból nem derül ki pontosan, hogy ezt saját mozgalmára érti-e. Ennek kapcsán azt azonban elmondja, hogy nagyon elszánt, és tudja, hogy komoly érdekeket sérthet, de az ő pozíciójában úgy ítélte meg, valamit lépnie kell.  

Online csatornákon az elmúlt hetekben, majd a hétvégén már a kereskedelmi tévékben, főműsoridőben is futott Gattyán kampánya, valamire készül a hatodik leggazdagabb magyar. Friderikusz Sándor csütörtök esti műsorából derülhet ki, pontosan mire készül Gattyán. 

Bige és Bojár is aktivizálta magát

Nem Gattyán György az egyetlen milliárdos, aki a közelmúltban aktivizálta magát a közéletben. Bige László eddig ötmillió forinttal támogatta Márki-Zay Péter kampányát, és a hódmezővásárhelyi polgármester elárulta azt is, hogy kampányának jelentős részét finanszírozhatja a baloldali oligarcha. Bige mellett egy másik magyar milliárdos, Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója is beállt Márki-Zay mögé, aki 28,6 milliárd forintos vagyonával a 49. leggazdagabb magyarnak számít.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató