2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A főpolgármester-helyettes bejelentette, hitelből üzemeltetnék a BKV-t

A Fővárosi Önkormányzat egyre érdekesebb nyilatkozatokat tesz saját működésével kapcsolatban. Ha az adminisztrációban nem is, legalább a kommunikáció terén viszonylag jól boldogult eddig a Karácsony-adminisztráció, ennek azonban vége: legutóbb például a tömegközlekedés leállításáról nem sikerült megfogalmazni, hogy végülis mi a terve a városvezetésnek. Kiss Ambrus ugyanis bejelentette, hogy nem áll le a tömegközlekedés– cserébe az Index szerint folyószámla hitelből finanszíroznák a működést. Hogy a felhalmozott hitellel mit kezdenek, azt már nem sikerült megszakérteni.

Mint arról beszámoltunk, miközben a Városháza-gate újabb és újabb hullámokat vet a magyar belpolitika állóvizében, úgy tűnik, hogy a Karácsony-csapat is mozgásba lendült. Lehetséges, hogy az ellenzék aktuális kampánypróbálkozásának középpontjába a fővárosi tömegközlekedés kerül majd. A fővárosi vezetés ennek kapcsán már azt is felvetette, hogy akár a tömegközlekedés leállításával tiltakoznának a kormány politikája ellen. Kiss Ambrus, Karácsony Gergely a “jutalékos rendszer” üzemeltetéséért felelős szintén gyanúba keveredett helyettese úgy nyilatkozott:

A BKV csütörtökig húzhatja a fővárostól kapott támogatásból és az eddig befolyt jegyárbevételből, de azután kiürül a kassza.

Ezt követően kedd délutánra meggondolta magát, ekkor már arról beszélt, hogy a főváros ugyan továbbra is szeretne pénzt kérni a kormánytól a járatüzemeltetésre, azonban hogy járatbeszüntetésekre is sor kerüljön, és reménykednek abban, hogy a kormány csütörtökig elutalja a szükséges összeget, mert különben az év végégi folyószámlahitelből finanszírozhatják a BKV-t.


Forrás: Pestisrácok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató