2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A moslékkoalíció egységesen áll ki a kufircoló Jakab mellett

Közös közleményben tiltakoznak az ellenzéki pártok a Jobbik-elnök Jakab Péter ellen indított "lejárató kampány" ellen.

A miskolci csődör pert indított a Bors ellen azok után, hogy a kormánypárti bulvárlap felvételekre és fényképekre hivatkozva házasságtöréssel vádolta meg, miután a politikus és kabinetfőnöke egyszerre érkeztek meg, majd távoztak egy házból.

A Jobbik bukott elnökét a saját emberei adják ki, szolgáltatnak szaftos témát a másik oldalnak. Erre még nem jött rá a Jobbik vezére, de perre megy mindenkivel.

Erre válaszul kedd délután az ellenzéki pártok egyenként és közösen is közleményt juttattak el az MTI-hez.

„Mi, az egységes ellenzék képviselői megannyi mindent elviseltünk már és elviselünk az Orbán-rezsim aljas, hazug hatalomgyakorlásával szemben, ám van egy vörös vonal: ezt akkor húzzuk meg, amikor az állami pénzből fizetett, politikailag támogatott propagandasajtó kreált ügyekkel átlépi a magánszféra határait. Most ez történt. Tiltakozunk a Jobbik elnökét, Jakab Pétert ért támadások ellen, egyúttal felszólítjuk a közéleti pitbullként használt (úgynevezett) sajtótermékeket: hagyjanak fel a tényeket nélkülöző, nemtelen, lejárató tartalmak készítésével!” - írja közösen a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Jobbik és az LMP.

Magyarország 2021-ben minden elemében autokratikus rendszerű országgá vált, amelyben az uralkodó osztállyal szemben álló szereplők gyűlölt, elpusztítandó ellenséggé váltak - állítják a pártok, akik szerint a hatalom ma már az '50-es éveket idéző eszközökkel és módszerekkel figyeli meg és igyekszik besározni politikai ellenfeleit, amit mutat az is, hogy a kormány kész bevetni ennek érdekében a terror- és bűncselekmények megelőzésére kifejlesztett Pegasus-kémszoftvert is.

„Ebből elég! Mi, az egységes ellenzék képviselői a leghatározottabban rögzítjük: minden eszközzel fellépünk ez ellen, és a leghatározottabban kiállunk politikusaink és családjaik védelmében. (...) Jövőre, a kormányváltás után elszámoltatjuk a hatalom embereit, és elszámolunk minden aljas, mocskos, korrupt üggyel, hogy felépíthessünk egy igazságos, tisztességes, szolidáris, zöld Magyarországot!” - zárul az összes ellenzéki párt által szignált közlemény.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató