2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Karácsony bekeményített: A BKK járatain be fogják mondani, hogy a kormány bliccel​

Közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely főpolgármester és öt ellenzéki politikus a miniszterelnök hivatalánál a Várban, melynek keretében egy nagyméretű pótdíjelismervényt próbáltak kézbesíteni a kormány illetékesének, mivel „a kormány bliccel”, mert nem utalja a fővárosnak a budapesti tömegközlekedés finanszírozásának rá eső, 12 milliárdos forintos részét.



A Telex beszámolója szerint a főpolgármester a helyszínen újságíróknak elmondta, hogy az általános európai finanszírozási gyakorlat szerint a közösségi közlekedési cégek működési költségeit egyharmad-egyharmad-egyharmad arányban állja a kormány, az adott nagyváros és az utazóközönség.

Palkovics László miniszternek arra a közleményére, miszerint Karácsony aláírása hiányzik ahhoz, hogy a BKV megkapja a 12 milliárdot az államtól, a főpolgármester azt reagálta: Palkovics hazudik, nincs dokumentum se, amit alá lehetne írni.

Karácsony leszögezte, hogy a főváros nem tudja összekaparni a hiányzó 12 milliárdot, ezért követelik, hogy a kormány adja oda ezt a pénzt. Addig amíg nem történik meg, a BKK járatain be fogják mondani, hogy a kormány bliccel, és ha még mindig nem jön a pénz, a főpolgármester nem tartja kizártnak, hogy korlátozzák a közösségi közlekedést valamilyen módon.

Az akciót követően az ITM reagált: "Karácsony Gergely rossz helyre ment, jutalékot a Városházán osztanak. A kormány azonnal kifizeti a 12 milliárd forintot, amint a főváros aláírja az agglomerációs együttműködési megállapodásokat". Azt nem részletezték a közleményben, hogy mi köze az agglomerációs együttműködési megállapodásoknak az éves tömegközlekedési támogatáshoz.​

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató