2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Németország legalizálja a marihuána értékesítését

A döntést egyebek mellett ifjúságvédelemmel indokolja az új koalíciós kormány.



Nyolc héttel a választások után aláírta koalíciós megállapodását Németországban a szociáldemokrata SPD, a Zöldek és a liberális FDP. Az SPD-s Olaf Scholz kancellársága látványos intézkedésekkel indul. Ilyen a marihuána értékesítésének legalizálása.

A három párt azt reméli, az intézkedéssel „ellenőrizhetővé válik a minőség, a nem tiszta anyagok továbbadását megakadályozhatják és ifjúságvédelem is megvalósul”

– áll a ZDF által szemlézett koalíciós megállapodásban. 

Hamarosan törvénybe is foglalják a javaslatot. A három párt azt ígéri, négy év után megvizsgálják döntésük társadalmi hatásait. A marihuána vásárlását élvezeti szerként felnőtteknek teszik lehetővé az erre engedélyt kapó üzletekben.

Ezzel egyidőben tovább szigorítják az alkohol és cigaretta marketingjére vonatkozó szabályokat, illetve komolyabb felvilágosítási kampányokat indítanának ezek káros hatásairól, kiemelt figyelmet fordítva a gyerekek, a fiatalok és a várandósok tájékoztatására.

Az illegális szerek esetében pedig elképzelhető, hogy ún. Drug-Checkinget vezetnek be. Ezzel például bulizó fiatalok vizsgáltathatnák meg, hogy az illegálisan beszerzett kábítószerük milyen anyagokat tartalmaz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató