2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Trump "igazán értelmes fiatalembernek" nevezte Kyle Rittenhouse-t

A kenoshai sráccal találkozott Donald Trump.

Most lesz csak igazán visítás. A korábbi amerikai elnök kiállt a kenoshai srác mellett, aki néhány hónappal ezelőtt önvédelemből lőtt le két őrjöngő Antifát, illetve egyet megsebesített. Az esküdtszék azonban minden vádpont alól felmentette. 

Az amerikai hazafival kapcsolatban és az ügyről ITT olvashatsz.

Trump nem szarozott, megkereste Rittenhouse-t az ítélet után és meghívta a floridai üdülőhelyére: a volt elnök "igazán értelmes fiatalembernek" nevezte Kyle Rittenhouse-t.

Trump a látogatásról Sean Hannity műsorvezetőnek adott interjújában számolt be, amelyet kedd este sugárzott a Fox News. Az interjúhoz egy fénykép is társult, amelyen a pár együtt látható Trump Palm Beach-i Mar-a-Lago üdülőhelyén, ahol a volt elnök él.

A 18 éves Rittenhouse és Trump mosolyogva és hüvelykujj felfelé mutató jeleket villantottak a kamerába, mindketten öltönyt viseltek.

"Azt akartam tudni, hogy átugrana-e hozzám, mivel nagy rajongója vagyok"

- mondta Trump Hannitynek.

"Az édesanyjával jött át. Igazán értelmes fiatalember. Amin keresztülment, az ügyészi visszaélés volt. Nem kellett volna ezért bírósági tárgyalást végigszenvednie. Ő egy igazán rendes, fiatal srác." - tette hozzá Donald Trump.

Rittenhouse 17 éves volt, amikor az Illinois állambeli Antiochból 20 mérföldet utazott Kenoshába, miután tavaly augusztus 23-án zavargások törtek ki az afroamerikai Jacob Blake fehér rendőr általi lelövése miatt.

A tinédzser augusztus 25-én a 36 éves Joseph Rosenbaumot és a 26 éves Anthony Hubert lelőtte, a 27 éves Gaige Grosskreutzot pedig megsebesítette egy fegyverrel, miközben Kenoshában más fegyveres férfiakkal együtt járkáltak a városban, hogy megvédjék azt, az őrjöngő, fosztogató, gyújtogató BLM/Antifa tüntetőkkel szemben.



Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató