2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

A szlovák külügyminiszter nem érti, minek a magyaroknak a kettős állampolgárság

Ivan Korčok szerint a kellemetlen kérdéseket is fel kell tenni, hiába jó a viszony hazánk és Szlovákia között.
 
 

Interjút adott a pravda.sk-nak Ivan Korčok, Szlovákia külügyminisztere. A politikus több különböző témát is érintett a beszélgetés során, és szóba kerültek a magyar–szlovák kapcsolatok is.

A pozsonyi külügy vezére szerint hazánk és Szlovákia kapcsolatai jók, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell feltenni a kellemetlen kérdéseket, ha az egyik fél nem ért valamit. „Nekem külügyminiszterként kötelességem, hogy azokra a lépésekre – még akkor is, ha azokat a lépéséket megteheti a másik ország –, amelyeknek területen kívüli hatásai vannak, rákérdezzek. És ez vonatkozik az állampolgársági kérdésre is” – mondta Ivan Korčok. A külügyminiszter szerint az akkori Fico-kormány is ezért reagált úgy a magyar állampolgársági törvényre, ahogy.

Korčok azt is elmondta, hogy

nem tudja megérteni, minek kell valakinek egy másik ország állampolgársága, ha folyamatosan Szlovákiában él.

„De rendben, tiszteletben tartom” – mondta a miniszter, aki szerint a jelenlegi szlovák kormány elkötelezett amellett, hogy a szlovák állampolgársági törvény kellemetlen következményeit orvosolja. Korčok itt arra gondolt, hogy a törvény értelmében azok, akik hosszabb ideje külföldön élnek, elveszítik a szlovák állampolgárságukat.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató